Yazar : Red Wolf 26 Aralık 2014 Cuma

Merhaba arkadaşlar, uzun bir zamandır obje çizimlerinle uğraşıyorum ve bilgilerimi bilmeyenler ve öğrenmek isteyenlerle paylaşmak istedim. Bu yüzden bir anlatım hazırladım, uzatmadan geçelim anlatıma :)


İlk başta çizeceğiniz objenin dış hatlarını kabataslak bir şekilde kağıda işlemeye başlayın. 
Sadece objeye bakın ve gördüğünüz gibi onu kağıda aktarın.Eğer 3 boyutlu görünüm isterseniz objeye tap tepeden yada tam yandan değil çapraz hizadan bakın ve o açıdan çizin.






Araştırma çizgileri ile oluşturduğunuz taslağın ana hatlarını renklendirmeye müsait olacak şekilde belirginleştirin.
Not : Biliyorsunuzdur muhakkak ama bilmeyenler meyve tarzı çizimlerde dış hatlara pek kafayı yormasınlar, örneğin bu havucun boyu biraz kısada olabilir, ucu yamukta olabilir vs.. Sizde doğaçlama olarak tamamlayabilirsiniz.






Renklendirme yaparken parlaklıklar 3Boyutlu görünüm için önemlidir. Çünkü parlaklık o resmin gerçekliğini arttırır. 
Parlaklıklarda beyaz kalem kullanmayanlar kağıdın beyazlığını kullanabilir, nasıl olucak derseniz parlak kısımları boş bırakıp daha sonra uygun renklerle hafif bi tonlamayla boşlukları düzeltebilirsiniz.





Renklendirme esnasında parlaklıklar olduğu gibi gölgelendirmeye de çok dikkat etmelisiniz. Asla ama asla her bir yanı aynı tonda bırakmayın. Özellikle zemine değen kısımları koyu tonla veya karakalem ile koyulaştırmalısınız. 



Zemine gelince, 3boyutlu bir görünümün olmazsa olmazlarından biri zemine yansıyan ışık veya gölgelerdir. Kağıdın zemine değdiği yerden bittiği yere kadar gölgeler oluşturmalısınız. Bazen objeye ufak tümsekler ekleyip altına gölgesini yaptığınızda o kısım havadaymış edası yansıtabilirsiniz (bakınız havucun uç kısmı)



Diğer ek kısımları tamamlayın.




Resim bittikten sonra hemen imzanınızı atıp toplamayın, uzaktan bir bakın, hatalar vs... varsa onları gidermeye çalışın. 
Bakış açısını, gölgeyi ve parlaklığı iyi verdiğinizde obje 3boyutlu görünüme sahip olur. Objenin detayını, tonlarını iyi aktardığınızda ise gerçekçi görünüme sahip olur, bu ikisi birleşince de süper bir şey çıkar ortaya :) Benden şu anlık bu kadar, birazcık faydam dokunduysa ne mutlu bana.





Not : Marcello Barenghi'n çalışmalarını youtube'den izlemenizi tavsiye ederim.
- Metehan DURAK


Bu Makaleyi Yanıtla

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

RedWolf'un Bloguna Hosgeldin

- Copyright © < Rw > - Blogger - Designed by RedWolf Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, sikayet@torrent-oyun.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde size dönüş yapılıp gerekli bilgi verilecektir.