Yazar : Red Wolf 18 Şubat 2014 Salı


4:35ɯd ʇɐ ʎɹɐnɹqəℲ 18, 2014
Arkadaşlar bu yazıda anasını siktiklerimin kodladığı ve özellikle USB'lerden bulaşacan autorun.inf virüsünden bahsedeceğim. 


  •  Virüs Hakkında: Solucan türevi olan autorun virüsü yayıldığı bilgisayarlardaki dosyaları gizleyip, yeni bir .exe uzantılı dosya kısayolu eklemektedir. Bu kısayolu tıkladıkça virüs solucan gibi bilgisayar daha da yayılmaktadır.

  •  Virüsün Zararları : Virüsün en büyük zararlarından biri dosyalarınızı (kısmen) kullanılamaz  hale getirmektir. Diğerleri ise sistemi ağırlaştırma, vs.vs... 

1 Terabayt kadar dosyamı neredeyse kaybedecekken bir kaç yöntemle kurtarmayı başardım.




  • Virüsten Kurtulma :  Arkadaşlar bu autorun.inf virüsünün en gelişmişi olan Autorun.VB.AAO, sadece sistemi yavaşlatmakla kalmayıp güvenlik sistemlerinide devre dışı bırakmaktadır. Bu yüzden aşağıdaki araçları kullanmak hiçbir şeye yaramaz.
(Anti virüs / Güvenlik duvarı / cmd / sistem geri yükleme / ve bazende görev yöneticisi vs.vs... )


KATILIMSIZ ANTİVİRÜS yazılımı olarak tabir ettiğimiz illegal yollarla lisanslanmış/editlenmiş programlar normal anti virüsten farklı olduğu için  kurabilir ve dahilinde kapsamlı virüs taraması yaptıktan sonra da bu amına kodumu virüsünden kurtuabilirsiniz.

 Temiz bir USB'ye .doc / .xls / .exe / .rar uzantılı dosyalar  ve bir klasör içinde resimler yükledim. Daha sonra bu usb'ye de kasıtlı olarak virüs bulaştırdım. Ardından KATILIMSIZ ANTİVİRÜS yazılımı ile tarattıktan sonra dosyalar hasar görmeden kurtardım.





Bu sıkıntılı süreçte yardımlarından dolayı @Mf Ali Can / @Serkan Doğru / @Kenan Demiroğlu ve diğer arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.

Yukarıda anlattığım bilgilerin hiçbiri alıntı değildir ve formül tamamen şahsıma aittir.
 <Rw> 

Bu Makaleyi Yanıtla

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

RedWolf'un Bloguna Hosgeldin

- Copyright © < Rw > - Blogger - Designed by RedWolf Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, sikayet@torrent-oyun.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde size dönüş yapılıp gerekli bilgi verilecektir.