Yazar : Red Wolf 18 Aralık 2013 Çarşamba

Popüler sosyal ağ Facebok, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oldukça popüler. Oldukça yoğun kullanılan Facebook, kötü yazılımlarında hedefi haline geliyor. Eminim ki bir çoğunu bu virüsleri ya görmüş ya da yakalanmışsınızdır.
Son zamanlarda Facebook kullanıcıları arkadaşlarının profilinde Yetenek Sizsiniz’e katıldım diye bir paylaşım veya kendisinin etiketlendiği bir gönderi görüyor. Bu paylaşıma tıklayan kullanıcı aynı virüsü kapmış oluyor. Ve tabii ki aynı paylaşım arkadaşlarına gidiyor. Böylece virüs kısa sürede yayılıyor.
Yayılan bu virüs kullanıcıları zor durumda bırakıyor. Nasıl kurtulacağını bilemeyen kullanıcılar, virüsten kurtulmanın yollarını arıyorlar. Bu virüslerden kurtulmanın birkaç yolu bulunuyor.
Birinci yöntem:
Facebook hesap bilgilerinize girin, o sayfada sol kısımda uygulamalar seçeneğine tıklayın. Uygulamalar bölümünde virüse neden olan uygulamayı yanındaki çarpı işareti ile kaldırın. Daha sonra da tarayıcınızın ayarlarına girin ve uzantılar veya eklentiler kısmından bu virüse neden olan uzantı veya eklenti var ise kaldırın.
İkinci yöntem:
Başlat tuşuna basarak alt kısımdaki arama bölümüne regedit yazın
- Regedit’i açtıktan sonra açılan kayıt defterinden Hkey_local_machine-software > policies > google > chrome > seçeneğini takip edin.
- Burada “asdadsfclbonhleeank” gibi karmaşık isme sahip bir dosya olacaktır.
- Bu dosyayı silerek web tarayıcınızı baştan başlatın. Virüs temizlenmiş olacaktır.
Bu yöntem Chrome için anlatılmış ancak, Firefox için de uygulayabilirsiniz. (teknolojioku)

Bu makale 

Bu Makaleyi Yanıtla

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

RedWolf'un Bloguna Hosgeldin

- Copyright © < Rw > - Blogger - Designed by RedWolf Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, sikayet@torrent-oyun.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde size dönüş yapılıp gerekli bilgi verilecektir.