Yazar : Red Wolf 5 Şubat 2014 Çarşamba

 TARİHİNE GİTMEK İÇİN TIKLA
TIKLA KENDİNE AİT SLAYTA GİT


Aylık aktif kullanıcı sayısı 1.23 milyarı geçen ve dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook yarın 10 yaşına giriyor. Facebook yarın 10.yaş günü şerefine kullanıcıların Facebook üzerinde zaman yolculuğuna çıkmalarını sağlayan “A Look Back” isimli uygulamasını yayınlamaya hazırlanıyor.
4 Şubat 2004′te Mark Zuckerberg Harvard Üniversitesi’nin yurt odasında Facebook’un temellerini attığında o da sanırız bu sosyal paylaşım platformunun bu kadar büyüyeceğini ve dünyada sosyal medya devrimini başlatacağını tahmin edemezdi. Ancak Facebook 10 sene içinde o kadar büyüdü ve onlarca yeni sosyal ağa ilham kaynağı oldu ki o yurt odasında naif bir şekilde başlayan bu yolculuk çok farklı noktalara doğru ilerledi ve hız kesmeden de ilerlemeye devam ediyor.
Mark_Zuckerberg_Facebook
1,2 milyardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en büyük üçüncü ülkesi ile eşdeğer olan Facebook yarın bu yolculuğunun 10.senesini kutluyor. Facebook onu bugünlere taşıyan kullanıcılarına da 10.senesi şerefine yeni bir uygulama hediye ediyor. Yarın itibariyle facebook.com/lookback adresinden açılacak yeni uygulama ile Facebook kullanıcıları sosyal ağ üzerindeki kendi maceralarını, önemli dönüm noktalarını görebilecek.
Facebook’a üye olduğunuzdan bu yana en önemli anlarınızı kişiselleştirilmiş bir video ve fotoğraf albümü olarak sunacak olan Facebook, her senenin başında yaptığı “Year In Review” benzeri bir uygulamayı böylelikle daha geniş bir zaman dilimine yaymış olacak. Bu uygulama ile birlikte böylelikle Facebook üzerinde geçirdiğiniz zaman gözünüzün önünden bir film şeridi gibi geçecek.
Her ne kadar çeşitli mecralar ve kişiler “Facebook bitiyor”, “Facebook kullanıcılarını kaybediyor” diye ortalığı ayağa kaldırsa da Facebook’un frene basmaya niyeti yok. 2004′ten bu yana giderek büyüyen ve gelecek planları içinde mobili sahiplenerek bu alanda daha da büyümek, dünyanın en büyük arama motoru olmak gibi hedefleri bulunan Facebook’un bu yolculuğunun burada bitmeyeceği kesin.

Bu Makaleyi Yanıtla

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

RedWolf'un Bloguna Hosgeldin

- Copyright © < Rw > - Blogger - Designed by RedWolf Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, sikayet@torrent-oyun.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde size dönüş yapılıp gerekli bilgi verilecektir.