Yazar : Red Wolf 4 Ekim 2013 Cuma

Çin'in Şensi eyaletinde eşek arıları nedeniyle 
kırmızı alarm verildi.

Çin'in Şensi eyaletinde eşek arıları nedeniyle kırmızı alarm verildi. Ülkenin orta kesiminde bulunan eyalette Temmuz ayından bu yana eşek arılarının soktuğu 42 kişi yaşamını yitirdi, bin 675  kişi ise hastanelik oldu.

Amerikan CNN televizyonunun haberine göre, Çin'in Şensi eyaletinde eşek arıları saldırısına uğrayan 42 kişi yaşamını yitirdi. Saldırı sonucu bin 675 kişi hastanelik olurken, 37'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Şensi eyaletine bağlı Ankang kentinde 19 kişi eşek arıları sokması sonucu öldü. Eyalette bağlı birçok kentte eşek arılarının saldırısı sonucu 22 kişinin daha yaşamını yitirdiği açıklandı.

Çin devlet haber ajansı Xinhua'ya konuşan bir kadın, eşek arısı saldırısına uğradığı anı şu cümlelerle anlattı: "Çok korkunçlar. Hedef gözeterek ısırıyorlar. Bazıları başımdan ısırırken, diğerleri bacaklarımda çıplak olan bölgelere saldırdı. Soktuktan sonra hareket edemez hale geldim." Eşek arısı sokması sonrası iki aydır hastanede tedavi altında olan kadın, hala ayaklarını hareket ettiremiyor.
Haber ile ilgili metin girin!.

Eşek arılarına savaş açan Çinli yetkililer ise, şimdiye kadar 710 eşek arısı kovanını dağıttı. Buna rağmen hala saldırıların önüne geçilemiyor.

Amerikan Michigan Üniversitesi uzmanları, insanlara saldıran eşek arılarının iriliğine dikkat çekti. Asya'da yaşayan söz konusu eşek arıları 3.5 ile 5.5 santimetre uzunluğunda, kanat uzunlukları ise 8 santimetreye kadar çıkabiliyor.

Japonya'da eşek arıları saldırısı sonucu yılda 50 kişi hayatını kaybediyor. Ancak komşu Çin'de son dönemde eşek arılarının niçin bu kadar saldırganlaştığı sorusuna henüz bilim insanları cevap bulamadı.

Bu Makaleyi Yanıtla

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

RedWolf'un Bloguna Hosgeldin

- Copyright © < Rw > - Blogger - Designed by RedWolf Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, sikayet@torrent-oyun.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde size dönüş yapılıp gerekli bilgi verilecektir.