Yazar : Red Wolf 9 Ağustos 2013 Cuma

Merhaba arkadaşlar, 

Sizlere  bu yazımda yıllardır bisiklet sürme deneyimimde gözlemlediğim bazı önlemleri sıralayacağım.






Bisiklet sürerken bir çok kişi kazalar geçirmektedir. Bunların sebepleri genelde dikkatsizliklerdir. Her zaman olmasa da bazı kazalar ağır sonuçlarla sonuçlanmakta ve bu da bir daha bisiklet sürmeme kararı almanıza neden olabilmektedir.


Peki ne yapmalayız ? / Ne yapmamalıyız ?



Frensiz bisiklet sürmeyin

• Ne kadar profesyonel olursanız olun 2 elinizi bırakıp ALLAH'a emanet sürmeyin.
Çünkü yamalı yollarda veya yoldaki ufak bir  taş sizin sarsar ve dahilinde kaza geçirebilirsiniz.

• Dönemeçleri son hızla dönmeyin.
Dönemeçlerde son hızla dönmek sürücünün dengesini kaybetmesine neden olabilir. Benim geçirdiğim son kazada (yaklaşık 2 sene önce) çakıllı bir yolda dönemeci fren sıkmadan hızlıca dönmekten dolayı olmuştu.

• Bisiklet sürerken önden veya arkadan gelen araçlarla mesafeyi ve sizin o araçla yan yana geleceğiniz alanı tahmin etmeniz çoğu ciddi kazaları önleyecektir. 
Biliyorsunuz ki çoğu şehirde bisiklet yolları yoktur. Karayollarında bisiklet sürerken çok dikkatli olmak gerekmektedir. Bunlardan biri de mesafe tahmini yapmaktır, örneğin yol gittikçe daralıyor veya dönemeç yaklaşıyorsa arkadaki arabanın geçmesini bekleyin yol uygun olunca sürüşe devam edin.

• Yol ayrımlarında yavaşlayın ve araç gelip gelmediğini kontrol ettikten sonra sürüşe devam edin.

• Koltuk ayaklarınızın yere değmesini engelleyecek kadar yüksekte olmasın. 
Bu benim bir çok kazayı atlatmaya yarayan ciddi bir önlemdir, koltuğu çok yüksekte olan sürücüler herhangi bir denge kaybında ayaklarını kullanarak dengeyi sağlayamazlar, fakat koltuğu alçakta olanlar dengeyi çok rahat kontrol altına alabilirler.


• Bisikleti sürmeye başlamadan vites değiştirmeyin.
Aksi takdirde pedal çevirdiğinizde zincir sıkışabilir ve ufak bir kaza geçirmenize neden olabilir.

• Grup halinde bisiklet sürerken bitişik gitmeyin.
Arkadaşlarınızla bisiklet turuna çıktığınızda veya grup halinde bisiklet sürerken diğer sürücülerle çok yakın sürmeyin.  Çünkü dönemeçlerde veya sağlama/sollamalarda yada ufak bir direksiyon denge kaybında zincirleme kazalar geçirebilirsiniz.


• Bayır aşağıya sürerken çok çok zorunda olmadıkça ön fren sıkmayın.
Çünkü bayır aşağıya sürerken bisiklet yer çekimine göre yataydır zaten, frende sıkarsanız arka tekerlek kalkıp düşmenize sebep olabilir.











Bu Makaleyi Yanıtla

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

RedWolf'un Bloguna Hosgeldin

- Copyright © < Rw > - Blogger - Designed by RedWolf Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, sikayet@torrent-oyun.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde size dönüş yapılıp gerekli bilgi verilecektir.