Yazar : Red Wolf 26 Temmuz 2013 Cuma



- Başlat / Çalıştır / Cmd yazıp  ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına:       netstat -an | find ":25"           yazıyoruz veya kopyala yapıştır yapıyoruz.    Burdaki "25" keylogger in smtp portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında bosluk olur ve yeni komut satırına geçerse keylogger yok demektir.
Diğer bir yöntem
Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır. keyloger yediginizde SERVICES.EXE işlemlerde görünmez. Bu durumda format veya keyloggeri temizlemelisiniz.
* Görev yöneticisi işlemlerde  çalışan dosyaların  konumunu ve hangi programa ait olduğunu öğrenmek için  Process explorer programını  "Gelişmiş görevyöneticisi"   kullanmanızı tavsiye ederim.
Download
Diğer bir yöntem
c:/windows/system32 klasörüne girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan pc'de keylogger var demektir. Buda bir başka yöntem. Format atmanız iyi olacak, format atmadan silmek için bilgisayarı güvenli kipta çalıştırıp regedit'e girin. ( Başlat, çalıştır'dan regedit yazın ) HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run anahtarı altındaki SystemDll32 ismindeki anahtarı sil ve bilgisayarı yeniden başlatın. 
Diğer bir yöntem
Mesla svchost.exe  yerine  scvhost.exe yazıyorsa keyloger göstergesidir.
 scvhost.exe   C:\WINDOWS klasörü altında bulunur bunu silin
* Diğer bir yöntem
Başlat - Çalıştır'a msconfig yazıp Sistem Yapılandırma Yardımcı Programını açın  Başlangıç'ı tıklayarak  orda çalışan programları kontrol edebilirsiniz bilmediğiniz veya şüphelendiğiniz program var ise bu kısımdan dosyanın konumunuda öğrenebilirsiniz.
Edit:
Yeni nesil keyloger tesbiti için "scvhost.exe, svchost.exe,msnmsgr.exe" ve bahsi geçen bu keyloger farklı isimlerde bulaşmış ise tesbiti ve temizliği için   bu konuya göz atabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: keylogger olduğu nasıl anlaşılır windows 7 de keylogger nasıl anlaşılır bir masada keylogger varmi nasil anlasilir keylogger varmı nasıl anlaşılır pc de keylogger olduğu nasıl anlaşılır keyloger oldugu nasil anlasilir keylogger nasıl anlaşılır bir bilgisayarda keylogger olduğu nasıl anlaşılır family keylogger oldugu nasıl anlaşılır netstat virus nasil anlasilir virüsleri nasıl analrız cmd bilgisayarda keylogger olduğu nasıl anlaşılır

Bu Makaleyi Yanıtla

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

RedWolf'un Bloguna Hosgeldin

- Copyright © < Rw > - Blogger - Designed by RedWolf Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, sikayet@torrent-oyun.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde size dönüş yapılıp gerekli bilgi verilecektir.