Yazar : Red Wolf 24 Mayıs 2013 Cuma

                                                    
Geçtiğimiz günlerde Facebook etiket virüsü yayılmaya başlamıştı. Facebook Etiketleme Virüsünü Temizleyin – Kurtulun! başlıklı yazımızda bu virüsten kurtulmayı anlatmıştık.

Şimdi ise Facebook’ta Adobe Flash Playersds virüsü dolanıyor. Bu yazımızda ise  Adobe Flash Playersds Virüsünün nasıl temizleneceğini açıklayacağız.
Adobe Flash Playersds virüsü nasıl bulaşıyor?
Arkadaşlarınızdan birisi slayt gösterisi olarak adlandırdığı bir videoyu profilinde paylaşıyor. Slayt gösterisinin başlığı ise
Arkadaşlar Slyat Videomu İzlermisiniz, Yorumda Atın Lütfen :) ”  “Arkadaşlar Videomu İzleyip Beğenir misiniz Seviyorum Hepiniziiii:)” gibi başlıklar oluyor.
Siz de o videoyu açmaya çalışırken Flash Player’in güncellenmesi gerektiği uyarısı geliyor. Uyarıyı kabul ettikten sonra bilgisayarınıza Adobe Flash Player adı altında bir dosya iniyor. Siz bu dosyayı yükledikten sonra virüsü bilgisayarınıza bulaştırmış oluyorsunuz.
Adobe Flash Playersds virüsünün belirtiler neler?
Virüs bilgisayarınıza yüklendikten sonra Chrome’a bir eklenti ekleniyor. Eklentiyle bilgisayarınız aramamekani.com gibi bir siteye sürekli yönlendiriliyor. Yani sizin interneti kullanmanızı engelliyor.
Ayrıca virüs Facebook profilinizde kendi slayt gösterinizin olduğunu iddia eden virüsü de yayıyor.
Adobe Flash Playersds virüsü nasıl temizlenir?

Birçok kişi bu yol ile sorunu çözdü. Eğer siz çözemezseniz alt kısımdaki yorum bölümünden hatayı bildiriniz. Her zaman yardımcı olmaya çalışırız.
1. YÖNTEM
Not: Burada yapacağınız bir hata bilgisayarınızın tüm ayarlarını bozabilir, format atmanız gerekebilir. Dikkatli olunuz!
  1. Başlat > Çalıştır’a giriyorsunuz.
  2. Buraya “regedit” yazıyorsunuz.
  3. Açılan kayıt defterinde HKEY_LOCAL_MACHİNE-SOFTWARE > Policies > Google > Chrome > yolunu takip ediyorsunuz.
  4. Buradaki “eagmciolnojfofmggkffclbonhleeank” gibi karmaşık harflerden oluşan satırların hepsini siliyorsunuz.
  5. Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra büyük ihtimal sorununuz düzelmiş olacak.
Eğer bu yolla çözülmüyorsa bilgisayarınızda farklı sorunlar olabilir. Yine de aşağıdaki 2. yöntemi deneyiniz.
İlk yol ile halledemeyenler için 2. YÖNTEM;
C:\Documents and Settings\KULLANICI ADINIZ\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions (Win 7 içinC:\Users\Bilgisayar\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions) yolunu takip edin. Buradaki Extensions klasörünün içerisindeki dosyalar Chrome’a eklediğiniz eklentileri ifade eder. Yani oradaki dosyalar reklam engelleyicisi Ad Block da olabilir, Chrome’a eklediğiniz bir tema da.
Tavsiyemiz Chrome’yi kapatın. Extensions klasörü içerisindeki dosyaları masaüstünde yedekleyin. Yani oradaki dosyaları kopyalayıp masaüstünde bir klasöre yapıştırın. (Yedeğini alın) Daha sonra bu klasör içerisindeki “sfasfadsxax” isimli klasörleri silin. Daha sonra bakın bakalım Chrome’den sorun düzelmiş mi.
Eğer sorununuz çözüldüyse alt kısımdaki yorum bölümünden bir yorum belirtmeniz bizi mutlu edecektir. Teşekkürler.

{ 1 yorum... read them below or add one }

  1. Saolun Ama Bende Karışık Harflerden oluşan birşey yok
    Sadece 0*00000001 Gibi yazan birşey var o mu acaba ?

    YanıtlaSil

RedWolf'un Bloguna Hosgeldin

- Copyright © < Rw > - Blogger - Designed by RedWolf Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, sikayet@torrent-oyun.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde size dönüş yapılıp gerekli bilgi verilecektir.